Soppa365
Salaatti viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla.
Salaatti viimeistellään paahdetuilla mantelilastuilla.

Kesäinen perunasalaatti tehdään helpoimman kautta ja se valmistuu vartissa! Kastike surautetaan sauvasekoittimella, jolloin pilkkominen jää vähemmälle.

Yhdistä perunoiden seuraksi pottusalaattiin vaihteeksi jotain uutta. Varhaisperuna-aika on vuoden paras hetki tehdä perunasalaattia. Yhdistä niiden seuraksi minttua ja mansikoita! Myös kurkku sopii kesäisen raikkaaseen salaattiin.

Pilko kurkut, mansikat ja perunat ronskeiksi salaattipaloiksi. Pienet mansikat voi sekoittaa mukaan vaikka kokonaisina! Kastikkeen kohdalla ota kuitenkin käyttöön sauvasekoitin ja anna sen hoitaa työt puolestasi.

Mansikka-perunasalaatti

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1/2 kg varhaisperunoita keitettynä

3 dl mansikoita pilkottuna

3 avomaankurkkua

2 kevätsipulia

2 rkl kapriksia

Kastike

1/2 ruukkua minttua

1/2 ruukkua lehtipersiljaa

1 dl öljyä

2 rkl punaviinietikkaa

2 tl dijonsinappia

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Lisäksi

1 dl mantelilastuja

  1. Viipaloi kylmät varhaisperunat tarjoiluvadille. Leikkaa mansikat ja kurkut suupaloiksi perunoiden joukkoon. Hienonna sipulit. Lisää ne ja kaprikset salaattiin.
  2. Mittaa kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  3. Paahda mantelilastuja kuivassa, kuumassa pannussa pari minuuttia niin että ne saavat hieman väriä.
  4. Lusikoi kastike salaattiin ja ripottele mantelilastut pinnalle

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla