Soppa365
Siika paistetaan vitamiinipitoisen lehtikaalipedin päällä. Kuva: Panu Pälviä
Siika paistetaan vitamiinipitoisen lehtikaalipedin päällä. Kuva: Panu Pälviä

Vältyt pilkkomiselta kokonaan, jos ostat kalan valmiina annospaloina.

Maukas siika-lehtikaalipelti on täydellinen vaihtoehto silloin, kun haluat syödä hyvin, mutta et jaksa kököttää keittiössä.

Sen tekeminen on nimittäin hyvin yksinkertaista, eikä siihen mene kuin viitisentoista minuuttia. Leikkaa siika annospaloiksi, revi lehtikaali palasiksi ja sekoita kaalit kulhossa kapristen, öljyn, kuivatun chilin, suolan ja mustapippurin kanssa. Pyöräytä myös kalapalat mausteseoksessa. Levitä sitten lehtikaali uunipellille ja kalapalat kaalipedin päälle.

Siika-lehtikaalipelti saa olla uunissa vartin, jolloin lehtikaali paistuu kalan reunoilta rapsakaksi ja alta pehmeäksi. Ennen tarjoilua ruoka saa viimeisen silauksen sitruunaöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vartin siika-lehtikaalipelti

4 annosta

15 min

400 g ohuita ruodottomia siikafileitä

1 ps (200 g) lehtikaalia

2 rkl kapriksia

2 rkl oliiviöljyä

1 tl kuivattua chiliä

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria myllystä

Sitruunaöljy

1/2 sitruunan mehu

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa kalafileet annospaloiksi.
  2. Revi lehtikaali isoiksi paloiksi, poista paksu lehtiruoti. Sekoita kulhossa kaali, kaprikset, öljy, chili, suola ja pippuri. Laita myös kalapalat kulhoon ja sekoita nostellen.
  3. Levitä lehtikaali uunipellille tai -vuokaan ja laita kalat kaalin päälle. Paista uunissa 15 minuuttia.
  4. Tee sitruunaöljy. Purista mehu kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla.
  5. Lusikoi sitruunaöljy kaloille juuri ennen tarjoamista.

Ohje: Anu Brask, Glorian ruoka ja viini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla