Soppa365
Piperade on ranskalainen kasvispannu, jossa mukana kypsyvät myös kananmunat.
Piperade on ranskalainen kasvispannu, jossa mukana kypsyvät myös kananmunat.

Ranskalainen kasvispannu piperade kaipaa rinnalleen vain palan rapeaa maalaisleipää.

Kananmunilla rikastettu kasvispannu tunnetaan Ranskassa nimellä piperade. Espanjassa sama ruokalaji kulkee nimellä piperrada.

Muheva kasvispannu on sukua rakastetuille pyttipannuille ja shakshukoille, joiden ideana on taklata nälkä helposti yhden pannun taktiikalla. Kuten shakshuka, tämäkin kasvispannu sopii hitaisiin viikonloppuaamuihin. Toisaalta ruokaisa ja käytännöllinen paistos toimii mainiosti myös arki-iltana.

Voit vaihdella käyttämiäsi kasviksia jääkaappisi sisällön mukaan. Paprikoiden lisäksi pannulle sopivat myös paloitellut kesäkurpitsat ja munakoisot. Säätele kypsennysaikaa kasvisten mukaan ja anna ylimääräisen nesteen haihtua rauhassa pannulta. Parhaimmillaan piperade on tiiviimpää kuin shaksuka mutta kosteampaa kuin pyttis.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisukkeeksi et tarvitse kuin palan rapeaa maalaisleipää, jolla voi pyyhkäistä liemet talteen pannulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Piperade

4 annosta

40 min

1 vihreä paprika

2 keltaista tai punaista paprikaa

200 g kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

2 tl Provencen yrttiseosta

1 rkl punaviinietikkaa

4 kananmunaa

  1. Puolita paprikat ja poista siemenet ja kannat. Puolita vielä puolikkaat ja siivuta ne. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä. Lisää paprikat ja sipulit. Kuullota noin kymmenen minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää tomaatit, hunaja, suola, yrtit ja etikka. Sekoita ja keitä kasaan noin viisi minuuttia. Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin munat. Anna kypsyä.
  3. Koristele piperade yrteillä ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla