Jos kesällä tulee hoppu, aina voi turvautua voileipiin.

Wasabi tunnetaan parhaiten sushilautasen reunalta, mutta sen polte on tervetullutta myös muualle. Helpon ja maukkaan lounaan, välipalan tai jopa illallisen pyöräytät lohesta ja wasabi-tuorejuustosta.

Tuorejuustoa, joka on maustettu wasabilla, saa valmiina kaupan hyllystä, mutta jos oman lähikaupan valikoima ei tunne polttavaa tuorejuustoa, se valmistuu helposti itse.

Sekoita maustamattoman tuorejuuston joukkoon wasabi nokare kerrallaan ja maista välissä. Liian polttava tuorejuusto ei ole kenenkään suosikki, mutta älä arkaile liikaa, sillä leipä neutralisoi makua hieman.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Wasabi-lohileivät

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 20 min

500 g lohifileetä

1 tl suolaa

1/2 tl rouhittua valkopippuria

3 kevätsipulin vartta

1 avokado

4–8 palaa paahtoleipää

200 g wasabin maustamaa tuorejuustoa (esim. Crème Bonjour)

1/2 sitruunan mehu

  1. Leikkaa lohifileestä pois nahka. Leikkaa kalapala veitsellä pieneksi hakkeeksi. Lisää joukkoon suola ja pippuri.
  2. Silppua kevätsipuli ja lisää sipulit lohen joukkoon. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmä. Purista avokadopalojen päälle sitruunamehua.
  3. Paahda paahtoleivät. Sipaise leipien pintaan tuorejuustoa. Lusikoi kalahaketta paahtoleipien päälle ja ripottele päälle avokadot.

Resepti: Christina Aaltio, Glorian ruoka ja viini 

Maarit Erosuo

Niin paljon puhutaan kuinka pitäisi syödä kotimaista villikalaa ekologisista ja muistakin syistä. Liki jokainen kalaresepti kuitenkin lehdissä on aina vaan lohta, lohta ja lohta. Osallistukaa tekin kotimaisen kalan suosion nostoon pienellä reseptienjulkaisulinjan muutoksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla