Kahden kaalin subit ovat vietnamilaisen katuruokaherkun, Banh Min tyyppisiä – tarpeeksi ruokaisia jopa lounaaksi.
Kahden kaalin subit ovat vietnamilaisen katuruokaherkun, Banh Min tyyppisiä – tarpeeksi ruokaisia jopa lounaaksi.

Ota piknikille jotain muuta kuin perusvoikkareita ja saat nostettua eväsretken ihan uudelle tasolle.

Leivät ovat verratonta eväsretkiruokaa, mutta täytteissä ei kannata alisuorittaa, sillä ihania vaihtoehtoja on lähes rajattomasti.

Täytetyt vegepatongit kannattaa valmistaa vakuumiin pakatuista esivalmistetuista patongeista, sillä ne säilyvät rapeina läpi piknikin, kun leipä on saanut uunissa rapean pinnan. Niitä on myös helppo täyttää sarjatyönä.  

Muista, että srirachamajoneesi on tulista, joten pursota sitä aluksi maltilla. Hyödynnä sen sijaan jokainen leivinpaperille irronnut ihana, kukkakaalinen marinaditippa. Ylimääräistä voi sekoittaa jopa srirachamajoneesin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kahden kaalin subit

8 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 35 minuuttia

1 litra pieniä kukkakaalin kukintoja (noin 1 keskikokoinen kukkakaali)

Marinadi

2 rkl srirachaa

3 rkl soijakastiketta

1 rkl hunajaa

1/2 limetin mehu (1 rkl)

1 rkl rypsiöljyä

Srirachamajoneesi

1 dl majoneesia

2 tl hunajaa

1 rkl srirachaa

Lisäksi

2 pkt (4 kpl) vakuumiin pakattua esipaistettua patonkia

200 g hapankaalia

pätkä kurkkua

tuoretta korianteria

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele kukkakaalit huolella siinä. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä ja saaneet väriä. Tarkkaile, että ne eivät pala.
  2. Kypsennä patongit uunissa samaan aikaan (loppuvaiheessa) pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Sekoita srirachamajoneesin ainekset keskenään.
  4. Anna patonkien hieman jäähtyä ja lusikoi pohjille srirachamajoneesia. Laita päälle hapankaalia ja kurkkuviipaleita (ja lisää majoneesia). Nosta kukkakaalit pinnalle. Puolita patongit tarjolle.

Arvaa, mitä nämä kätkevät sisäänsä! Vaatimattoman näköinen toast on täynnä makua: makeaa, hapanta, suolaista ja tulista.

Myös makean tuliset toastit lämmitetään. Toastit onnistuvat kaikkein helpoimmin voileipägrillissä, mutta jos et satu omistamaan sellaista, ei hätää: käytä lihasvoimaa, kun painat kansileivän kiinni alempaan leipään.

Herkkutoastit kätkevät sisäänsä voimakasta juustoa, makeahkoa mangochutneytä, tulisen happamia jalapenorenkaita, raikasta sipulia ja tuoretta korianteria. Valitse rapeakuorinen leipä, jotta leipä maistuu erityisen hyvältä myös jäähtyneenä.

Tulisen makeat cheddartoastit

8 kpl

Valmistusaika 20 minuuttia

8 viipaletta (paksukuorista) leipää

4 rkl mango chutneytä

4 rkl (säilöttyjä) viipaloituja jalapenorenkaita (esimerkiksi Santa Maria)

4 rkl korianteria

½ punasipuli

50 g raastettua cheddaria

Paistamiseen

voita/öljyä

  1. Voitele 4 leipää mangochutneyllä.
  2. Hienonna jalapenorenkaat ja korianteri. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Lusikoi leipien päälle.
  3. Jaa juustoraaste leipien pinnalle. Nosta loput 4 leipää päälle ja paina.
  4. Paista täytetyt leivät molemmin puolin voissa tai öljyssä paistinpannulla, kunnes leivät saavat hieman väriä ja juusto sulaa. Paina leipiä kunnolla (esimerkiksi pienemmän pannun avulla). Puolita tarjolle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla