Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Tuore parsa tuo kasvispizzaan ripauksen luksusta ja näyttävyyttä.

Valmista pizzapohja. Tee taikina mieluiten monitoimikoneen kulhossa. Liota hiiva ja sokeri kylmään veteen ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi ja lisää sekaan pikkuhiljaa koneen käydessä 2/3 jauhoista, niin että muodostuu löysä taikina. Anna koneen sekoittaa pohjaa 5–10 minuutin ajan.

Sammuta kone ja anna taikinapohjan levätä kulhossa 20 minuuttia. Lisää sitten loput jauhoista sekä suola ja anna koneen käyttää taikina kunnolla tasaiseksi. Anna taikinan nousta peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa noussut taikinapallo jauhotetulla leivinpöydällä kolmeen osaan ja kauli niistä ohuita, pyöreitä taikinapohjia.

Napsauta poikki parsojen puumainen tyviosa ja esikypsennä niitä minuutti pari kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi
pois ja upota parsat nopeasti jääveteen, jotta niiden kauniin vihreä väri säilyy. Jaa kaulitulle pizzapohjalle ensin juustotäytteet ja sitten esikypsennetyt parsat. Mausta mustapippurilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valuta hieman oliiviöljyä pizzan reunoille ja paista esilämmitetyn pizzakiven päällä 300-asteisessa uunissa 2–4 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja juustotäyte on sulanut. Lisää pinnalle halutessasi tuoretta rukolaa. Tarjoa heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki! Upota parsat keittämisen jälkeen jääveteen, jotta niiden kaunis väri säilyy.

Resepti

Annoksia:
3
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tunti 15 minuuttia

Resepti

3
dl
kylmää vettä
5
g
tuorehiivaa
ripaus sokeria
1
rkl
rypsiöljyä
7
dl
durumvehnäjauhoja
1
rkl
suolaa

Täyte

22
kpl
ohutta vihreää tankoparsaa
15
kpl
lehmänmaitomozzarellapalloa paloiksi revittynä ja hyvin valutettuna
3
dl
mozzarellaraastetta
3
dl
raastettua parmesaanijuustoa
suolaa parsojen esikeittämiseen
rouhittua mustapippuria
Sisältö jatkuu mainoksen alla