Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuullota laakeassa kasarissa öljyssä silputtu sipuli, murskatut valkosipulin­kynnet ja hienoksi hakattu chili, jonka sisältä olet poistanut siemenet. Lisää broilerinsuikaleet ja kurkuma. Paista, kunnes liha on kypsää ja saanut kaunista paistoväriä.

Lisää vesi, kardemumma, neilikka ja kanelitanko. Anna kiehua hiljalleen poristen noin seitsemän minuuttia.  Pilko sillä aikaa paprika ja halutessasi suikaloi kaali.Lisää kasvikset kasariin ja kuumenna sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää kookosmaito ja yrttisilppu, mausta sitruunanmehulla ja suolalla.

Anna seoksen vielä kiehahtaa. Tarjoa rapean salaatin ja keitetyn basmatiriisin tai orzopastan kanssa.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

isosta keltasipulista
2
kpl
kookasta valkosipulinkynttä
1
kpl
vihreä chili
1
rkl
öljyä paistamiseen
450
g
maustamattomia broilerin fileesuikaleita
kurkumaa
3
dl
vettä
kardemummaa
ripaus neilikkaa
1
kpl
kanelitanko
1
kpl
vihreä paprika
pienestä kaalista
2
dl
kookosmaitoa
3
dl
tuoreyrttisilppua, jossa korianteria ja minttua
3
rkl
sitruunanmehua
1
tl
suolaa