Vietnamin tyyliin maustettu jauheliha on tuhti ja maukas täyte lounaspatonkiin.

1. Paista pannulla jauheliha kypsäksi. Lisää sekaan kuorittu ja silputtu salottisipuli, punainen currytahna, valkosipulimurska ja sitruunaruohotahna. Paista kunnes jauhelihaseos on ruskistunut.

2. Lisää sekaan paseerattu tomaatti, kalakastike, sinappi ja ruokosokeri. Anna hautua hiljalleen noin 15 minuuttia.

3. Paloittele patonki neljään osaan ja paahda pituussuunnassa halkaistuja patonki­paloja uunissa parin minuutin ajan. Täytä patongit jauhelihaseoksella.

4. Lisää päälle basilikanoksia sekä kuorittua ja raastettua omenaa sekä pilkottuja jalapenoja. Pakkaa mukaan lounaaksi.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Resepti

400
g
jauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 banaanisalottisipuli
punaista currytahnaa
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
1
tl
sitruunaruohotahnaa
1
prk
(400 g) paseerattua tomaattia
2
rkl
kalakastiketta
2-3 rkl dijonsinappia
2
tl
ruokoseokeria
maun mukaan suolaa

lisäksi:

1 iso tuore patonki
1 hapan omena
0.5-1 dl jalapenopaloja
thaibasilikan tai mintun lehtiä