Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Valmista ensin täytteet.Äyriäistäytettä varten sulata ja valuta ravut. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja pane ne kulhoon. Sekoita joukkoon seesamiöljy ja pätki nuudelit saksilla
lyhyemmiksi.

Kuori porkkana. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori hedelmä. Purista pintaan hieman limettimehua. Pese kurkku. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi ja hienonna pestyt kevätsipulinvarret. Irrottele korianterinlehdet varsista.

Sienitäyte: Paista siistityt ja puolitetut siitakesienet öljytilkassa pannulla, kunnes neste on haihtunut. Mausta sitten soijakastikkeella ja nosta sivuun jäähtymään. Huuhdo kurkku ja retiisit. Pilko kurkku ohuiksi tikuiksi ja retiisit siivuiksi. Silppua kevätsipulinvarret ja puolikas chili, josta olet poistanut kannan ja siemenet.

Valmista kastike. Silppua chilin loppu ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valmista dippikastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään. Sekoittele, kunnes sokeri liukenee. Jätä sivuun.

Pehmennä riisipaperiarkit:  Täytä reunallinen, laakea vuoka kiehautetulla vedellä. Upota riisipaperiarkit vuorotellen kuumaan veteen hetkeksi niin, että arkki juuri ja juuri pehmenee. Nosta työtasolle. Täytä haluamallasi täytteellä. Käännä riisipaperin päät täytteen päälle ja rullaa avoimelta sivulta tiukaksi nyytiksi. Jätä saumakohta nyytin alle ja leikkaa nyytti viistosti keskeltä kahtia. Koristele yrteillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Aseta tarjolle dippi­kastikkeen kanssa.

Resepti

Annoksia:
22
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Resepti

18
kpl
riisipaperiarkkeja
vettä

Äyriäistäyte

100
g
isoja pakastekatkarapuja
25
g
riisivermiselliä eli ohutta riisinuudelia
tilkka seesamiöljyä
1
kpl
pieni porkkana
1
kpl
pieni avokado
limetin puristettua mehua
kurkusta
2
kpl
kevätsipulin vartta
pieni nippu korianteria

Sienitäyte

100
g
siitakesieniä
tilkka öljyä paistamiseen
1
rkl
soijakastiketta
kurkusta
5
kpl
retiisiä
punainen chili
1
dl
ituja (mung tai sinimailanen)
2
kpl
kevätsipulin varsia
1
tl
paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun
pieni nippu thaibasilikaa tai korianteria

Dippikastike

punainen chili
1
kpl
valkosipulinkynsi
1
dl
kiehuvaa vettä
3
rkl
riisiviinietikkaa
limetin puristettua mehua
kalakastiketta
2
rkl
ruokosokeria