Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Nuudeli­salaattia maustaa ihana chilikastike.

1. Tee ensin kastike. Hienonna chili ja sekoita se muiden ainesten kanssa yhteen. Jätä kastike tekeytymään salaatin­ valmistamisen ajaksi.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne. Leikkaa kiinankaali ohuiksi suikaleiksi ja porkkanat ohuiksi tikuiksi. Yhdistä kaalisuikaleet ja porkkanatikut nuudeleihin. Hienonna yrtit joukkoon. Lisää kastike ja pähkinärouhe.

3. Irrota liha broilerinkoivista, leikkaa se paloiksi ja lisää salaattiin.

4. Hienonna kevätsipulinvarsi salaatin koristeeksi.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

150
g
munanuudeleita
50
g
cashewpähkinöitä
kiinankaali
2
kpl
porkkanaa
2
rkl
korianteria
2
rkl
minttua tai thaibasilikaa
2
kpl
grillattua broilerinkoipea
1
kpl
kevätsipulinvarsi

Kastike

chili
1
dl
limettimehua
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
raastettua inkivääriä
sokeria
kalakastiketta
2
rkl
vettä
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.