Kyllä sitä sitten syksyllä ehtii keitellä sisällä ihan riittävästi.

Bratwursti-pastasalaatti

4 hengelle

Valmistusaika: 20 minuuttia

2 pkt (à 250 g) tuoretortelliineja tai ravioleja

1 pieni prk kapriksia

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

3/4 dl öljyä aurinkotomaattipurkista

1 dl grillattuja paprikoita tai muita säilykekasviksia

1–2 dl oliiveja

1/2 tl rouhittua mustapippuria

8 bratwurstia tai tuoremakkaraa

(tuoretta basilikaa tai rucolaa)

Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois ja lisää joukkoon kaprikset, tomaatit, öljy, paprikat ja oliivit. Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää halutessasi basilikanlehdet. Grillaa makkarat, ja tarjoile ne pastasalaatin kanssa. Salaatin voi tarjoilla joko haaleana tai kylmänä. Voit halutessasi viipaloida makkarat.

 

Lohitortilla

4 hengelle

Valmistusaika: 15 + 10 minuuttia

n. 500 g ruodotonta lohifileetä, fileen paksummasta päästä

2 rkl rypsiöljyä

1–3 rkl taco- tai muuta meksikolaista mausteseosta

8 tortillalättyä

1 prk guacamolea

1 prk ranskankermaa

(1 prk tomaattisalsaa)

muutama salaatinlehti

Sivele lohelle öljyä ja ripottele päälle mausteseosta. Paista lohta grillin tasaisella paisto-osalla tai foliovuoassa ensin nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä lohi varovasti ja jatka paistamista noin 5 minuuttia (lisää paistoaikaa, jos pidät täysin kypsästä lohesta).  Lämmitä tortillat grillissä. Lado lätyille guacamolea, ranskankermaa ja halutessasi tomaattisalsaa. Lisää lohta ja salaattia. Tarjoile heti.

 

Kanasalaatti New Yorkin tyyliin

4 hengelle

Valmistusaika: 15 minuuttia

4 marinoitua minuuttikanapihviä

1 pkt (terttu) kirsikkatomaatteja

suolaa, rouhittua mustapippuria

n. 1 l (rucola)salaattia

4 rkl valmista salaattikastiketta

2 dl parmesaani- tai muita juustolastuja

Laita broilerit ja tomaatit grilliin. Paista broileri molemmilta puolilta kypsäksi, noin 5 minuuttia. Laita kypsät pihvit ja tomaatit lautasille. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele pesty salaatti päälle. Valuta salaattikastike ja viimeistele juustolastuilla. Vinkki: Voit korvata valmiina lastuina myytävät parmesaanit esimerkiksi Valion Salaneuvos-juustokuutioilla.

 

Katkarapuja, maissia ja punapestoa

4 hengelle

Valmistusaika: 15 minuuttia

24 kuorellista katkarapua

4 esikeitettyä maissintähkää

4 rkl voita

suolaa, rouhittua mustapippuria

1 prk chilillä maustettua punapestoa (esim. Scala)

Tikuta katkaravut halutessasi varrastikkuihin, niin niitä on helpompi käsitellä grillattaessa. Grillaa maisseja noin 5 minuuttia tai kunnes ne lämpenevät ja saavat väriä. Grillaa katkarapuja noin minuutti molemmilta puolilta. Sivele kuumat maissintähkät voilla. Rouhi päälle halutessasi suolaa ja mustapippuria. Tarjoile sellaisenaan punapeston kanssa tai tee lisäksi vihreää salaattia.

 

Possunoisetit leivällä

4-5 hengelle

Valmistusaika: 15 + 15 minuuttia

1 possun sisäfilee

4 rkl bbq-kastiketta

4 viipaletta maalaisleipää

4 dl valmista perunasalaattia

2 tl raastettua sitruunankuorta

1 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia

Poista possunfileestä kalvot ja leikkaa filee 12 palaan. Sivele palat bbq-kastikkeella. Tikuta palat varrastikkuihin. Grillaa keskilämmöllä, välillä käännellen noin 15 minuuttia. Tarkista veitsellä, että lihat ovat kypsiä ennen kuin otat ne pois grillistä. Grillaa leipiin kaunis pinta. Voit halutessasi valuttaa leiville hieman öljyä. Mausta perunasalaatti raastetulla sitruunankuorella ja yrteillä. Lusikoi salaatti leiville. Nosta päälle possufileet. Viimeistele halutessasi salaatinlehdillä.