Soppa365
Tarjoile pihvit jugurtin tai majoneesin kanssa. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tarjoile pihvit jugurtin tai majoneesin kanssa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Limetillä, kurkumalla ja lehtipersiljalla maustetut kasvispihvit ovat falafelien sukulaisruokaa.

Falafelit ovat todellinen kasvisruoan klassikko. Kotikokki pääsee kuitenkin astetta helpomalla, kun pyöryköitä ei uppopaisteta. Tässä ohjeessa taikina muotoillaan vielä helpommin eli pihveiksi. Ne paistetaan pannulla rapeiksi molemmin puolin.

Pihveissä käytetään sekä herneitä että kikherneitä. Herneet ostetaan kuivattuna eikä niitä keitetä ollenkaan. Ne yksinkertaisesti liotetaan ja soseutetaan taikinaan. Siksi rakenteesta ei tule kuivan jauhomainen vaan mukavan murea.

Keltaiset hernepihvit

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

35 min + liotus 12 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1/2 ps (250 g) kuivattuja keltaisia herneitä

1 prk (230 g) kypsiä kikherneitä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 limetti

1/2 dl maissitärkkelystä

1/2 rkl jauhettua kurkumaa

1/2 rkl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

1/2 ruukku lehtipersiljaa

  1. Liota herneitä kylmässä vedessä jääkaapissa 12–48 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
  2. Valuta kikherneet ja säästä säilöntäliemi majoneesia varten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Purista limetin mehu.
  3. Soseuta kaikki pihvitaikinan aineet persiljaa lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Hienonna persilja ja sekoita se taikinaan.
  4. Muotoile taikinasta 8 tai 12 pihviä. Paista ne öljyssä kuumassa pannussa molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa majoneesin kanssa.

Resepti: Tara Junker, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla