Soppa365
Kahvin maku taittaa hyvin makeaa jäätelön sokerisuutta.
Kahvin maku taittaa hyvin makeaa jäätelön sokerisuutta.

Viisi minuuttia ja jäätelö on valmista pakastettavaksi.

Kondensoidusta kookosmaidosta valmistettu vegaaninen jätski on koukuttavan hyvää ja tavattoman helppo tehdä. Tämä versio maustetaan kahvilla ja ripauksella suolaa.

Käytännössä aineita tarvitaan kuitenkin vain kaksi: kondensoitu kookosmaito ja soijavispi. Parhaimman lopputuloksen saat, kun teet jäätelön viilennetyistä raaka-aineista. Näin  massa vaahtoutuu kuohkeammaksi ja jäätyy nopeammin.

Pikakahvijauheen sijaan voit maustaa jäätelömassan lakritsijauheella, matchalla tai vaikka earl grey -teellä ja sitruunankuoriraasteella. Yhtä lailla voit sekoittaa joukkoon marjoja tai hilloa. Suolaripaus tasapainottaa makean jäätelön maun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jätskissä on paljon sokeria ja siksi sen jäätyminen vie ainakin 6 tuntia. Voit nopeuttaa jäätymistä pakastamalla jäätelömassan ohuessa metallisessa vuoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parasta on kuitenkin tehdä jätski hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Kondensoidun maidon ansiosta rakenne on pehmeää, vaikka jäätelö viettäisikin pakastimessa useita päiviä. Peitä pakastettava jäätelömassa huolellisesti kelmulla, jotta se ei imaise muita makuja pakastimesta.

Helppo vegaaninen jäätelö

1 tlk (250 ml) vaahtoutuvaa soijakermaa

1½–2 tl pikakahvijauhetta

¼ tl suolaa

1 prk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (esim. Spice Up)

  1. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikakahvijauhe ja vatkaa, kunnes kahvi on liuennut soijakermaan.
  2. Lisää suurin osa kondensoidusta kookosmaidosta ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  3. Kaada seos laakeaan, noin litran vetoiseen vuokaan. Valuta päälle loppu kondensoitu kookosmaito viiruiksi. Viimeistele ripauksella pikakahvijauhetta.
  4. Pakasta jätskiä peitettynä vähintään 6 tuntia.

Resepti: Emilia Kolari, Soppa365

konkari

n. 15 vuotta sitten kun ei ollut vielä ollenkaan vegaanisia jäätelöitä suomessa marketeissa myynnissä, niin jäätelöä sai itse tehtyä vatkaamalla hyvin 2kpl parin desin purkkia vegaanista vaniljakastiketta ja laittamalla sen sitten pakkaseen jäähtymään. lopputulos muistutti hiukan pehmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla