Tonnikalaleivät ovat tuhteja. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tonnikalaleivät ovat tuhteja. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Avokadon, savujuuston ja tonnikalan yhdistelmä on koukuttava.

Tuna melt -leivät on jenkkiläinen klassikko. Suomalainen versio syntyy sujauttamalla mukaan pari siivua savujuustoa.

Tuna melt -leivät

4 annosta, valmistusaika 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainekset

Sisältö jatkuu mainoksen alla

8 siivua leipää isosta maalaisleivästä

voita voiteluun

2 prk tonnikalaa

2 rkl majoneesia

2 avokadoa

½ rasiaa baby-pinaattia

8 siivua savujuustoa (esimerkiksi Kippari)

1. Voitele leipäsiivut voilla. Käännä leivät voipuoli alaspäin.

2. Avaa tonnikalapurkit ja tyhjennä ne pieneen kulhoon. Riko rakenne haarukalla ja sekoita majoneesi joukkoon. Puolita avokadot, irrota siemenet ja kaavi hedelmäliha ulos. Siivuta hedelmäliha.

3. Kokoa voileivät laittamalla ensin tonnikalasekoitusta pohjalle, sitten avokadosiivuja, pinaattia ja kaksi siivua savujuustoa päälle. Lopuksi nosta toinen leivän puolikas päälle.

4. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Paista kaksi leipää kerrallaan, ensin toiselta puolelta hyvin ruskeaksi ja sitten toiselta. Voit painaa leipää litteämmäksi lastalla, jolloin juusto sulaa paremmin. Leikkaa leivät keskeltä poikki, niin ne on helpompi syödä.

Jennivv

Vegeversion voit tehdä korvaamalla tonnikalan tofulla - itse paistaisin siivutettua kiinteää tofua hetken seesam-öljyssä. Majoneesia löytyy myös vegaanisena vaihtoehtona (tai esim. vegehapankermaa), tai jos et pelkää lisämakua, maapähkinävoi sopii lämpimiin voileipiin kuin nenä päähän! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla