Soppa365
Helppo ja hyvä hernepestopasta maistuu pekonilla ja ilman. Kuva: Sami Repo
Helppo ja hyvä hernepestopasta maistuu pekonilla ja ilman. Kuva: Sami Repo

Tuunaa tuttu pesto ruokaisammaksi pakasteherneillä. Tämä pastasoosi valmistuu sillä aikaa, kun keität pastan.

Kiirepäivän pestopasta saa paremman klangin, kun teet peston itse ja rikastat sen pakasteherneillä. Herneistä pesto saa proteiinia, makua ja keväisen vihreän värin.

Tarvitset myös vähemmän öljyä: kun tavalliseen pestoon oliiviöljyä hulahtaa helposti desin verran, herneisiin perustuvaan pestoon riittää ruokalusikallinen. Pieni tilkka sitruunamehua raikastaa maun.

Hernepeston pariksi sopii mikä tahansa pastalaatu, joka löytyy kaapistasi. Pastan kypsyessä voit tehdä soosin soseuttamalla ainekset yhteen vaikka sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit sekoittaa hernepeston suoraan keitetyn pastan joukkoon tai tehdä kuten ohjeessa, eli pyöräyttää pastan ensin sitruunaöljyssä ja tarjota peston nokareina pastan joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rapeaksi paistettu pekoni tuo pastaan luksuslisän. Hernepestopasta toimii kuitenkin mainiosti myös vegeversiona.

Hernepestopastaa ja paahdettua pekonia

4 annosta

15 min

400 g pastaa

170 g pekonia

Hernepesto

200 g pakasteherneitä

½ ruukkua basilikaa

½ dl raastettua parmesaania

1 rkl öljyä

2 rkl sitruunan mehua

½ tl suolaa

mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

½ dl pastan keitinvettä

Sitruunaöljy

½ dl öljyä

2 rkl sitruunan mehua

1 sitruunan kuori suikaleina

½ tl sokeria

ripaus suolaa

Lisäksi

parmesaania lastuina tai raasteena

  1. Sulata herneet. Soseuta herneet, basilikanlehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet monitoimikoneessa tai sauvasekoittajalla tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. (Ohenna hernepestoa lopuksi pastan keitinvedellä tarpeen mukaan.)
  2. Paahda pekonit paistinpannussa matalalla lämmöllä rapeiksi.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita tällä välin sitruunaöljyn ainekset keskenään.
  4. Sekoita sitruunaöljy kypsään, valutettuun pastaan. Lisää hernepesto ja rapeaksi paistettu pekoni hieman murusteltuna. Ripottele parmesaania pinnalle.

Ohje: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla