Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Leikkaa porkkanoista kannat ja pese ja raaputa porkkanat puhtaiksi. Leikkaa porkkanat pariksi palaksi. Pese kukkakaali ja irrota kukinnot erilleen. Irrota herneet paloistaan. Voit käyttää ohuet herneenpalot kokonaisina. Leikkaa retiisien kannat irti, pese retiisit ja leikkaa ne puoliksi.

Lämmitä rypsiöljy paistinpannulla ja paista siinä porkkanoita, kukkakaalia ja retiisejä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon herneet ja paista vielä hetki. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Ota paistinpannu liedeltä ja silppua rakuuna, korianteri ja lehtipersilja kasvisten joukkoon.

Tee minttu-jogurttikastike. Hienonna minttu ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Kastike paranee, jos se saa maustua muutaman tunnin jääkaapissa.

Vinkki! Mausta varhaiskasvissalaatti yrttien sijaan juustokuminalla, korianterilla ja currylla. Paista mausteita öljyssä hetki ennen kasvisten lisäämistä, niin niiden maut irtoavat paremmin

.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 30 minuuttia

Salaatti

1
kpl
nippu varhaisporkkanoita
1
kpl
pieni varhaiskukkakaali
1
kpl
litra varhaisherneitä
1
kpl
nippu retiisejä
2
rkl
rypsiöljyä
sokeria
suolaa
ripaus mustapippuria
tuoreita yrttejä, esim. rakuunaa, korianteria, lehtipersiljaa

Minttu-jogurttikastike

tuoretta minttua
200
g
ruoka-jogurttia
1
kpl
purkki
sitruunan mehu
sokeria
suolaa