Kuvat
Ninna Lindström
Poks! Kuohuva kuuluu vappuun!
Poks! Kuohuva kuuluu vappuun!

Jokaisen lompakolle löytyy sopiva vappukuohuva.

Sometähti

Aviva on trendikkäiden somettajien valinta. Pinkkiin pulloon pakatussa roseekuohuvassa on hopeaglitteriä. Kaiken lisäksi Aviva on matala-alkoholinen (5,5%), joten se sopii niillekin, jotka haluavat ottaa kohtuullisesti. Kokeile kuppikakkujen kanssa!

Aviva Rose, 10,99 €

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kestosuosikki

Codorniun klassikkocava on Suomen suosituin kuohuviini. Yksi syy suosioon on varmasti se, ettei se ole rutikuiva. Codorniun pienoinen jäännössokeri tekee siitä raikkaan hedelmäisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Codorniu Clasico Cava Sec, 9,88 €.

 

Höyhenen kevyt

Tostin kevään uutuus osuu hienosti proseccobuumiin. Kevyt pullo on näppärä vappupiknikillä, ja se sopii myös vegaaneille.

Tosti Prosecco Extra Dry, 9,50 €.

 

Luomua pöytään

La Vida Al Camp on tyylikäs roseecava, joka toimii hienosti myös vappupöydässä, erityisesti perunasalaatin kanssa. La Vida Al Camp on myös muodikkaasti luomua -luomuviinien osuus kasvoi viime vuonna noin 20%.

La Vida Al Camp Rose Cava Brut 2016, 16,17 €.

 

Melkein samppista

Poncratz Rose Brut on helmi omassa hintaluokassaan. Samppanjan veroista roseekuohuvaa kannattaa kokeilla vappuna toast skagenin tai savukalan kanssa.

Poncratz Rose Brut, 16,49 €.

 

Sushin seuraan

Kullankeltainen Lumen on ihana vapun sushiviini. Erittäin kuiva ja raikas kuohuva on omiaan myös juustoille.  

Lumen Brut Reserva, 15,98 €.

 

Juhlien yleisnero

Pehmeä La Chouette istuu niin aperitiiviksi, piknikille kuin ruokapöytäänkin. Samppanja oli viime vuonna roseeviinien lisäksi ainoa alkoholiryhmä, jonka myynti kasvoi Alkossa.

La Chouette De Champillon Champagne Brut, 30,49 €.

 

Karismaattinen

Clouetin Rose on paahteisuudessaan harvinainen herkku ja yllättää taatusti kumppanin vapunpäivän brunssilla. Runsas samppanja kestää voimakkaitakin makuja.

Andre Clouet Rosé Champagne Brut, 39,95 €.

    

Formulahulluille

Trentodocin perinteisen menetelmän kuohuviinit ovat maailmanluokkaa. Formulahullulle kansalle nimeä myöten sopiva Ferrari Organic on luomukupliva hienolta tuottajalta. Se sopii sekä piknikille että juhlavampaankin ruokapöytään.

Ferrari Organic Brut, 21,74 €.

Sisältö jatkuu mainoksen alla