Huom: Kuvassa perushodari, ei Henri Alénin parsahodari! Kuva: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock
Huom: Kuvassa perushodari, ei Henri Alénin parsahodari! Kuva: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Testaa Kaartin Hodari & Hummeri -ravintolan avanneen huippukokki Henri Alénin superterveellistä parsahodaria.

Hodari valkoisesta parsasta ja jugurtti-coleslawia

4 hot dog sämpylää

4 isoa valkoista parsaa

puolikas varhaiskaali

1 porkkana

2 dl paksua luonnonjugurttia

1 rkl sitruunanmehua

suolaa ja mustapippuria

2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

1 ruukku rukolaa

 
Aloita kaalisalaatista. Poista kaalista uloimmat lehdet ja suikaloi se. Kuori ja raasta mukaan porkkanat. Lisää jugurtti ja sitruunanmehu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuori parsat ja keitä niitä suolatussa vedessä viisi minuuttia. Valuta huolellisesti. Laita jugurttisalaattia hot dog sämpylän väliin ja päälle parsa. Ripottele päälle vielä runsaasti pinjansiemeniä ja rukolaa.

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.