Huom: Kuvassa perushodari, ei Henri Alénin parsahodari! Kuva: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock
Huom: Kuvassa perushodari, ei Henri Alénin parsahodari! Kuva: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Testaa Kaartin Hodari & Hummeri -ravintolan avanneen huippukokki Henri Alénin superterveellistä parsahodaria.

Hodari valkoisesta parsasta ja jugurtti-coleslawia

4 hot dog sämpylää

4 isoa valkoista parsaa

puolikas varhaiskaali

1 porkkana

2 dl paksua luonnonjugurttia

1 rkl sitruunanmehua

suolaa ja mustapippuria

2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

1 ruukku rukolaa

 
Aloita kaalisalaatista. Poista kaalista uloimmat lehdet ja suikaloi se. Kuori ja raasta mukaan porkkanat. Lisää jugurtti ja sitruunanmehu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuori parsat ja keitä niitä suolatussa vedessä viisi minuuttia. Valuta huolellisesti. Laita jugurttisalaattia hot dog sämpylän väliin ja päälle parsa. Ripottele päälle vielä runsaasti pinjansiemeniä ja rukolaa.