Kuvat
Sami Repo
Soppa365
Nosta feta salaattipedille tai murusta pastan joukkoon.
Nosta feta salaattipedille tai murusta pastan joukkoon.

Jos omaksut tänä kesänä yhden uuden grillibravuurin, sen olisi syytä olla grillifeta.

Kesän herkuin grilliruoka syntyy fetasta. Yksinkertaisen jokapaikan juuston grillaaminen on superhelppoa ja grillin paahtama juusto sopii moneen: niin pastaan kuin salaattiin. Tai murusta grillifeta kermaviilin joukkoon ja dippaile fetakastikkeeseen vihanneksia.

Fetan voi tehdä kahdella tapaa. Yksinkertaisin tapa on kuivata juuston pinnat ja nostaa ne kuumaan grilliin paahtumaan. Helpoiten grillaat fetan grillin parilapuolella, mutta kyllä se onnistuu myös pallogrillin ritilöillä.

Toinen vaihtoehto on fetan kääräisy folioon. Foliopakettia on helpompi käsitellä, mutta sen sisään saa ujutettua myös ihania yrttejä. Kokoa folionyyttiin timajamia, öljyä, valkosipulia ja oreganoa! Tästä kesä paranee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Grillattu yrttifeta

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 25 min

2 pkt (à 200 g) fetaa

2 valkosipulinkynttä

4 timjaminoksaa

4 tuoretta oreganonoksaa

3 rkl öljyä

1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

foliota

Kuumenna grilli, valmista hiillos tai laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valuta fetat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Laita kaksi reilun kokoista palaa foliota päällekkäin ja sivele ne 1 rkl:lla öljyä. Nosta fetat folioille. Ripottele pinnalle valkosipuli, timjamin- ja oreganonnoksat sekä rouhittua mustapippuria. Valuta 2 rkl oliiviöljyä päälle. Kääri folio tiiviiksi paketiksi.

Kypsennä grillissä epäsuoralla lämmöllä tai uunissa 20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla