Me Naiset
|
Teresa Välimäki
Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Mustikka vie ajatukset kesäiseen metsään.

Mittaa kattilaan vesi, pakastemustikat, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 – 20 minuuttia. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Voit myös halutessasi siivilöidä mehun tasaiseksi.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada suurus kattilaan mehun joukkoon hyvin sekoittaen. Kuumenna koko ajan hämmentäen kunnes pinta pulpahtaa muutaman kerran. Älä sekoita enää. Hauduta 1 – 2 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Jäähdytä ja sekoita mustikkakeittoon vielä pakaste- tai pensasmustikoita. Annostele mustikkakeitto annosmaljoihin tai laseihin. Vaahdota vaniljakastike ja mausta se kardemummalla. Viimeistele mustikkakeittoannokset vaniljavaahdolla ja tarjoile

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 35 minuuttia

Resepti

1
l
vettä
400
g
pakastemustikoita
2
dl
sokeria
vaniljatanko
4
rkl
perunajauhoja
2
dl
kylmää vettä
1
dl
pakastemustikoita tai rasia pensasmustikoita

Vaniljakastike

2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
kardemummaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla