Kuva: Panu Pälviä
Kuva: Panu Pälviä

Omatekemä pinaattikeitto syntyy pinaatista, basilikasta, ruohosipulista ja kermasta.

1. Pese pinaatinlehdet runsaassa ­vedessä. Survo 2/3 pinaatista siivilään ja kaada kiehuva vesi siivilän läpi. Huuhdo pinaatti kylmällä vedellä ja ­purista siitä vesi pois. Jäljelle on tarkoituskin jäädä vain kourallinen tavaraa. Hienonna sekä ryöpätty että tuore ­pinaatti.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Lämmitä kanaliemi valmiiksi.

3. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Ripottele päälle vehnä­jauhot ja sekoita. Kaada lämmin kanaliemi kattilaan koko ajan sekoit­taen. Anna kiehua pari minuuttia.

4. Laita pinaatit, basilika ja ruohosipuli monitoimikoneeseen. Kaada myös suurustettu liemi kattilasta koneen ­kitaan. Soseuta seos tasaiseksi.

5. Kaada seos takaisin kattilaan, lisää kerma ja kiehauta. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.

6. Keitä munia seitsemän minuuttia. Tarjoile kuoritut ja halkaistut kanan­munat keiton kera.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Resepti

500
g
tuoretta pinaattia
2
l
kiehuvaa vettä
1 sipuli
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
5
dl
kotitekoista kanalientä
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
2 basilikanoksaa
hiukan ruohosipulia
2
dl
kermaa
suolaa ja mustapippuria
(ripaus muskottipähkinää)

tarjoiluun:

2 luomukananmunaa