Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Nopea arki­ateria kahdelle: paistos valmistuu 25 minuutissa ­yhdellä pannulla.

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuori ja viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi. Kuumenna öljytilkka pinnoitetussa metallivartisessa pannussa ja paista pannulla jauheliha ja valkosipulimurska. Kun liha on kypsää, sekoita joukkoon ½ tl suolaa, jeera ja kurkuma. Rouhi sekaan mustapippuria myllystä 3–4 kierroksen verran. Kuumenna pari ­minuuttia ja kumoa astiaan.

2. Pane perunaviipaleet samalle pannulle ja lisää sekaan öljy. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippu­rilla.

3. Kuumenna viipaleita miedolla lämmöllä välillä käännellen noin
10 minuuttia, kunnes ne ovat kunnolla pehmeitä.

4. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Kaada seos perunoiden päälle ja lisää pinnalle jauhe­liha, ennen kuin munaseos on täysin hyytynyt.

5. Laita uunin grillivastukset kuumenemaan.

6. Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Päällystä paistoksen pinta ­tomaatilla ja juustoraasteella ja nosta pannu uuniin. Kuumenna uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut paisto­väriä.

7. Silppua kevätsipulinvarret ja ­ripottele ne paistoksen pinnalle.  Huuhtele ja kuivaa rucola tai vuonankaali ja ripottele paistoksen pinnalle. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika: 5 minuuttia

Resepti

1
kpl
valkosipulinkynsi
2
kpl
perunoita
öljyä paistamiseen
250
g
karitsanjauhelihaa
suolaa
jeeraa
kurkumaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
2
kpl
kananmunaa
1
kpl
iso pihvitomaatti
1
dl
juustoraastetta (mozzarella tai cheddar)
2
kpl
kevätsipulinvartta
pari kourallista rucolaa tai vuonankaalia