Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Kuori valkosipulinkynnet. Kuutioi peruna ja hienonna sipuli. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää valkosipulinkynnet, perunakuutiot ja sipuli sekä curry. Kuullota hetki ja kaada kattilaan liemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes kasvikset pehmenevät. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta hunajalla ja mustapippurilla. Lisää kattilaan ruokakerma, kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.

Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe sekä chili. Kuullota miedolla lämmöllä ja lisää katkaravunpyrstöt. Paista pyrstöt nopeasti molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja mausta ripauksella suolaa. Annostele valkosipulikeitto lautasille ja nosta pinnalle muutama katkarapu. Tarjoile heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tunti 15 minuuttia

Resepti

4
kpl
isoa valkosipulia
1
kpl
jauhoinen peruna
1
kpl
iso sipuli
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
currya
9
dl
kasvislientä
2
tl
hunajaa
mustapippuria
2
dl
ruokakermaa
(suolaa)
1
dl
hienonnettua persiljaa

Katkaravut

1
rkl
rypsiöljyä
paprikajauhetta
ripaus chiliä
100
g
jättikatkaravun pyrstöjä
ripaus suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla