Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Piirakka on parhaimmillaan salaatin kanssa tarjottuna.

1. Kuutioi kylmä voi. Pane kulhoon voikuutiot, jauhot ja suola. Nypi tasaiseksi seokseksi ja lisää loppuvaiheessa vettä niin paljon, että saat aikaiseksi taikinan. Muokkaa taikina nopeasti palloksi ja kääri muovikelmuun. ­Pane jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat muut raaka-aineet.

2. Kuori keltasipulit ja punasipuli ja suikaloi ne. Pane punasipuli kulhoon ja kääntele sekaan sitruunanmehu ja sokeri. Jätä maustumaan.

3. Kuullota keltasipulisiivut pannulla öljytilkassa kunnolla pehmeiksi eli noin 10 minuutin ajan. Lisää ½ tl suolaa ja timjami. ­Kumoa astiaan odottamaan.

4. Ruskista jauheliha pannulla öljytilkassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nosta sivuun.

5. Kauli taikinasta kahden leivinpaperin välissä ohut levy. Levitä se uunipellille. Esipaista piirakkapohjaa uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 5 minuuttia.

6. Sekoita jauhelihaan sipuli-mausteseos ja rikottu muna.

7. Valuta anjovikset. Kaada piirakkapohjan päälle jauheliha­seos, oliivit ja anjovikset. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista yhä noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

8. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä salaatin ja ­marinoidun punasipulin kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia + paistoaika: 20 minuuttia

Taikina

200
g
kylmää voita
6
dl
vehnäjauhoja
suolaa
1
dl
vettä

Täyte

3
kpl
keltasipulia
punasipuli
2
rkl
sitruunanmehua
sokeria
öljyä kuullottamiseen ja paistamiseen
suolaa
timjamia
400
g
jauhelihaa
rouhittua mustapippuria
1
kpl
kananmuna
5
kpl
pientä anjovissiivua
1
dl
oliiveja