Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Hirssipuurolla voi korvata riisin aterian lämpimänä lisäkkeenä.

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla. Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään. Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan. Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska. Hauduttele vielä 15 minuuttia. Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika 30 minuuttia

Resepti

3
dl
hirssiä
8
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua timjamia
kardemummaa
1
tlk
hyvää tomaattimurskaa
25
g
voita
6–8 kierrosta mustapippurimyllystä