Kuvat
Mikko Hannula
Soppa365
Tee pastasta valmis annos, niin täydellisesti paistunut vuohenjuustokiekko pääsee oikeuksiinsa.
Tee pastasta valmis annos, niin täydellisesti paistunut vuohenjuustokiekko pääsee oikeuksiinsa.

Jos ja kun haluat yllättää vieraasi, tee täydellinen pasta, jossa maistuvat vadelmat ja vuohenjuusto.

Tämän helpommaksi ei tyylikkään ruuan valmistaminen tule. Tarvitset vain viisi ainesta ja aikaa sen verran, kuin sitä kuluu pastan keittämiseen.

Pääosassa ovat elokuiset mehevät puutarhavadelmat ja pehmeän suolainen vuohenjuusto. Vadelmien aromikas maku toimii ihanana vastapainona suolaiselle vuohenjuustolle ja hapahkolle balsamicosiirapille.

Jos et ole aiemmin onnistunut vuohenjuuston paistamisessa, kannattaa ottaa haltuun leivinpaperikikka. Kahden leivinpaperin välissä paistamalla vuohenjuusto pehmenee juuri sopivasti ja saa kauniin paahteisen pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun pasta on lusikoitu lautaselle, voit nostaa lämpimän vuohenjuustokiekon päälle. Muuta ei elokuiseen iltaan tarvitakaan, paitsi ehkä lasillinen kylmää roseeta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vadelma-vuohenjuustopasta

4 annosta

20 min

400 g pastaa

150 g vadelmia

4 rkl balsamico-siirappia

4 rkl oliiviöljyä

4 vuohenjuustokiekkoa

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Mittaa pieneen kulhoon vadelmat, balsamico ja oliiviöljy. Murskaa vadelmia kevyesti haarukalla.
  2. Saksi leivinpaperista 8 vuohenjuustokiekkojen kokoista neliötä. Kiinnitä paperinpala jokaisen kiekon leikkuupinnoille kevyesti painaen. Kuumenna pannu keskilämmölle. Paista juustokiekot molemmin puolin paperin kanssa.
  3. Keitä pasta. Valuta kypsä pasta ja sekoita siihen vadelma-balsamicokastike. Jaa lautasille. Irrota vuohenjuustokiekoista paperit ja nosta annosten päälle.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla