Soppa365
Tarjoile "mäti" esimerkiksi salaatin kanssa. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tarjoile "mäti" esimerkiksi salaatin kanssa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Vegaaninen mäti valmistetaan tapiokahelmistä.

Kasviperäinen ruokavalio ja lihan vähentäminen kiinnostaa monia. Tästä kertoo vegemessujen suosio, kauppojen vegehyllyjen räjähdysmäinen kasvu sekä tietenkin tilastot.

Lihan rakenteita matkivat vegepekonit ja mukalihat ovat jo monelle tuttuja, mutta oletko kokeillut tehdä itse vegaanista mätiä.

Vegaaninen mäti eli tapiokakaviaari valmistuu tapiokahelmistä. Niitä myyvät aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneet kaupat. Helmet keitetään, jäähdytetään juoksevan veden alla ja marinoidaan soijakastikkeella. Yksinkertaista, eikö?

Tapiokakaviaari

valmistusaika 25 min + jäähtyminen 2 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl pieniä tapiokahelmiä

5 dl vettä

1 dl japanilaista soijakastiketta

  1. Keitä tapiokahelmiä vedessä, kunnes ne muuttuvat läpinäkyviksi, noin 20 minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä niin, että tapioka jäähtyy.
  2. Kaada tapiokahelmet kulhoon ja sekoita soijakastike joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Resepti: Tara Junker, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla