Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Soppa365
Kesäkasviksia kiitos!
Kesäkasviksia kiitos!

Perunamunakas saa päälleen kasan kesävihanneksia.

Varhaisperunat ovat jo kaupoissa. Vaikka ne ovat hyviä sellaisinaan keitettynä, ne sopivat myös munakkaaseen. Perunamunakkaiden esikuva löytyy tietenkin Espanjasta, joka on kuuluisa tortilla espanolasta. Suomalaisversion makumaailma jäljittelee kuitenkin kesäkeittoa! Munakasmassa maustetaan raikkaasti tillillä.

Perunamunakkaan päälle kootaan keko marinoituja kasviksia. Niissä maistuu kesä! Tilliliemessä marinoidut kasvikset sopivat myös muiden ruokien lisukkeeksi.

Kesäkeittomunakas

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

8-10 keitettyä varhaisperunaa

1 sipuli

1/2 dl tilliä hienonnettuna

6 kananmunaa

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria myllystä

2 rkl rypsiöljyä

Marinoidut kesäkasvikset

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/2 dl valkoviinietikkaa

3 (kesä)porkkanaa

8 retiisiä

200 g herneitä

1/2 dl tilliä hienonnettuna

  1. Valmista ensin marinoidut kasvikset. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Viipaloi porkkanat ja retiisit aivan ohuiksi lanteiksi. Perkaa herneet. Hienonna tilli. Sekoita kasvikset etikkaliemeen ja anna marinoitua munakkaan valmistamisen ajan.
  2. Viipaloi perunat ja kuorittu sipuli. Hienonna tilli. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon tilli, suola ja mustapippuri.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Paista sipulia öljyssä paistinpannussa pari minuuttia. Lisää perunat ja jatka paistamista vielä minuutti. Jaa perunat tasaisesti koko pannun alalle. Kaada munakasmassa tasaisesti perunoiden sekaan. Nosta pannu uunin keskitasolle ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt.
  5. Levitä marinoidut kasvikset ja tilli munakkaan päälle.Vinkki Valmista munakas uuninkestävässä paistinpannussa tai uunivuoassa.

Resepti: Riikka Kaila, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla