Lorauta teriyakia pastan päälle lisää vielä pöydässä. Nyt on hyvää!
Lorauta teriyakia pastan päälle lisää vielä pöydässä. Nyt on hyvää!

Teriyaki, kasvikset ja seesaminsiemenet tuovat itämaisen vivahteen himohyvään jauhelihakastikkeeseen. Nam!

Itämainen spagetti bolognese

4 annosta

Valmistusaika 20 minuuttia

400 g naudan jauhelihaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 rkl + 1 rkl öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 valkosipulinkynttä

1 sipuli

300 g (mini)parsaa

½ l tuoreita herneitä

4 rkl teriyaki-kastiketta

1 rkl soijakastiketta

5 dl kanalientä

4 rkl esim. Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)

Lisäksi

400 g spagettia

½ dl seesaminsiemeniä

1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.

2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.

3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Vinkki! Nipistä vielä 5 minuuttia valmistuksesta: korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla (esimerkiksi Tuorekset).

Keittäjä

Nyt kun joku vielä selventäisi yksinkertaiselle keittäjälle, mitä tällä reseptillä on tekemistä Spaghetti Bolognaisen kanssa? Sitten vielä, mikä pointti on lisätä soijaa kastikkeeseen, joka on tehty soijaan? Aika surulliseksi tulee ihminen lukiessaan näitä naistenmedian reseptejä. :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla