Kuva: Reetta Pasanen
Kuva: Reetta Pasanen

Hieman kiisseliä muistuttavassa herkussa komeilevat pääroolissa vaahtokarkit. Niistä syntyy sulattamalla ihana vaahto.

1. Kuutioi vaahtokarkit tai leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi. Laita kattilaan vadelmat, vesi ja ­sokeri. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä muutama minuutti. Ota seos pois hellalta ja soseuta se sauvasekoittimella. Lisää vaahtokarkkipalat ja sekoita,­ kunnes ne sulavat. Anna jäähtyä.­

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahto jäähtyneeseen vaahtokarkkiseokseen. Lusikoi seos tarjoilu­astioihin ja peitä kelmulla. Anna maustua viileässä, kunnes seos on jähmettynyt (noin 2 tuntia).

3. Sekoita vadelmien joukkoon sokeri ja minttu. Tarjoa moussen kanssa.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia + jähmettymisaika: 2 tuntia

Resepti

150
g
vaahtokarkkeja
5
dl
(250 g) vadelmia
1
dl
vettä
3
rkl
sokeria
2
dl
kuohukermaa

Lisukevadelmat

5
dl
(250 g) vadelmia
2
rkl
sokeria
1
rkl
hienonnettua
tuoretta minttua