Voit paahtaa pullaviipaleet leivänpaahtimessa ja voidella rosmariinivoilla.
Voit paahtaa pullaviipaleet leivänpaahtimessa ja voidella rosmariinivoilla.

Pullavanukas on retroherkku, joka nousee rosmariinivoilla uudelle tasolle.

Rosmariinilla maustettu vadelma-pullavanukas

6 annosta

Valmistusaika 55 minuuttia

  • 450 g valmiita pullaviipaleita (tai 1 pullapitko viipaloituna)

Rosmariinivoi:

  • 50 g sulatettua voita
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Lisäksi:

  • 250 g (noin 1,5 dl) vadelmahilloa
  • 200 g vadelmia
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:

  • ½ dl sokeria

Lisäksi:

  • 1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • tuoreita vadelmia

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Levitä pullaviipaleet leivinpaperille uunipellille. Sekoita keskenään voi ja rosmariini ja sivele rosmariinivoita pullaviipaleille. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Varo polttamasta viipaleita! (Kuivahtaneet pullaviipaleet paahtuvat hetkessä, tuoreet vaativat pidemmän ajan.)
  2. Voitele uunivuoka. Levitä kolmannes paahdetuista pullaviipaleista vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet hillosta ja vadelmista. Pane päälle toinen pulla- ja hillokerros. Lado päällimmäiseksi vielä loput pullaviipaleet.
  3. Sekoita maito, munat ja vaniljasokeri. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle loput vadelmat ja sokeria. Paista noin 25 minuuttia. Tarjoa pullavanukas vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla