Soppa365
Kalapannu viimeistellään tuoreilla yrteillä. Kuva: Anna Huovinen
Kalapannu viimeistellään tuoreilla yrteillä. Kuva: Anna Huovinen

Pakastekala on oikein valmistettuna totisesti herkkua. Älä kompastu ylikypsentämiseen tai unohda sulattaa kalaa huolellistesti.

Kalapannun hitain vaihe on pakastekalan sulattaminen. Siihen kannattaa varata aikaa ja antaa kalan sulaa hitaasti jääkaapissa. Ota kala sulamaan aamulla jääkaappiin ja fileet ovat pannuvalmiita, kun on aika tehdä päivällinen.

Älä ylikypsennä

Seiti, kuten eivät muutkaan kalat, ei kaipaa pitkää haudutusta. Parhaimmillaan se on nopeasti valmistettuna. Kalakeittoonkin kalanpalat kannattaisi aina lisätä vain viimeisten minuuttien ajaksi. Sei tarvitsee tomaattikastikkeessa haudutusta vain 5-10 minuuttia. Näin sen rakenne säilyy hyvänä eikä kalasta tule inhottavan narskuvaa.

Ronksisti makuja

Reilut mausteet takaavat ihanan maun. Muhevaan tomaattikastikkkeseen lisätään vähän sokeria pyöristämään makuja. Tarjoile kalapannu riisin, pastan tai perunan kera. Pikaiselle kokille lisukkeeksi riittää siivutettu leipä ja salaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalapannu

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

20 min + kalan sulatus

400 g pakasteturskaa- tai seitifileetä

3 valkosipulinkynttä

2 tl savupaprikajauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

½ tl kuivattua chilirouhetta

1 rkl oliiviöljyä

2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa

1 sitruunan mehu

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

½ dl oliiveja

1 dl hienonnettua minttua

1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

rouhittua mustapippuria

  1. Ota kala jääkaappiin sulamaan 6-8 tuntia ennen valmistusta. Pyyhi sulanut kalanpinta kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa huhmareeseen savupaprikajauhe, kuminansiemenet ja pieni chili. Hiero jauheeksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja mausteet. Paista keskilämmöllä minuutti sekoitellen. 
  4. Kaada pannulle tomaattimurska, sitruunamehu, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit ja kala. Anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Lisää lopuksi minttu, persilja ja mustapippuria. Tarjoile täysjyväriisin tai maalaisleivän kanssa.   

Resepti: Suvi Rüster/ Hyvä Terveys

Sisältö jatkuu mainoksen alla