Shakshuka-pitsaaaah! Kuva: Tuomas Kolehmainen
Shakshuka-pitsaaaah! Kuva: Tuomas Kolehmainen

Lähi-idän aamiaisherkku shakshuka kootaan nyt pitsan päälle. Tämä toimii erityisen hyvin pikkujoulujen jälkeisenä aamuna! 

Pitsan päälle kootussa shakshukassa on koko aamiainen samassa. 

Pitsataikinan ohjeen saat esimerkiksi täältä. Voit käyttää valmista tomaattikastiketta tai tehdä sen myös itse esimerkiksi tällä superhelpolla ohjeella. 

 

Shakshuka-pitsa

2 pizzaa

valmistusaika 30 min

1 annos pitsataikinaa

4 dl tomaattikastiketta

1 tl chilihiutaleita

2 chorizomakkaraa

4 munaa

1 ruukku lehtipersiljaa

1. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi. Laita pelti kuumenemaan uuniin. Tee ensimmäinen pitsa. Kauli tai levitä käsin puolikas pitsataikina pyöreäksi pitsaksi. Nosta se leivinpaperille.

2. Levitä päälle puolet tomaattikastikkeesta. Ripottele chilihiutaleet kastikkeen päälle ja purista makkarasta nokareita pitsalle. Levitä juusto.

3. Nosta pelti uunista ja vedä leivinpaperin avulla pitsa pellille. Paista 5 minuuttia ja nosta pöydälle. Riko pitsan päälle munat ja paista vielä toiset 5 minuuttia, tai kunnes pitsan reunat ovat ruskistuneet ja munat hyytyneet. Viimeistele pitsa yrteillä. Valmista toinen pitsa samaan tapaan.