Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lisää 2 tl öljyä uuninkestävään vuokaan tai pannuun. Riko munat varovasti, jos haluat keltuaisten säilyvän ehjinä. Kypsennä 25–30 minuuttia.

Kiehauta vesi ja hyvin huuhdellut linssit. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät linssit. Pilko parsa- ja kukka-kaalit pienemmiksi. Halkaise ruusu-kaalit. Kuumenna höyrytyskattilan kattilaosassa tilkka vettä ja laita kaalit höyrytysosaan. Kypsennä 5–10 minuuttia. Voit myös kuumentaa kattilassa vettä ja höyryttää kaalit metallisessa siivilässä. Valuta.

Rouhi pähkinät veitsellä tai morttelissa. Sekoita kaalien joukkoon linssit sekä pähkinät. Mausta suolalla. Tarjoa kasvikset kypsän munakkaan kanssa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Resepti

2
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
3
kpl
kananmunaa
100
g
parsakaalia
100
g
kukkakaalia
10
kpl
ruusukaalia
1
rkl
hasselpähkinöitä
1
tl
suolaa

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.