Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lisää 2 tl öljyä uuninkestävään vuokaan tai pannuun. Riko munat varovasti, jos haluat keltuaisten säilyvän ehjinä. Kypsennä 25–30 minuuttia.

Kiehauta vesi ja hyvin huuhdellut linssit. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät linssit. Pilko parsa- ja kukka-kaalit pienemmiksi. Halkaise ruusu-kaalit. Kuumenna höyrytyskattilan kattilaosassa tilkka vettä ja laita kaalit höyrytysosaan. Kypsennä 5–10 minuuttia. Voit myös kuumentaa kattilassa vettä ja höyryttää kaalit metallisessa siivilässä. Valuta.

Rouhi pähkinät veitsellä tai morttelissa. Sekoita kaalien joukkoon linssit sekä pähkinät. Mausta suolalla. Tarjoa kasvikset kypsän munakkaan kanssa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Resepti

2
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
3
kpl
kananmunaa
100
g
parsakaalia
100
g
kukkakaalia
10
kpl
ruusukaalia
1
rkl
hasselpähkinöitä
1
tl
suolaa