Soppa365
Vartti kokkausaikaa, vartti uunissa. Tämän yhden pellin ruuan kruunaa ihana uunifeta!
Vartti kokkausaikaa, vartti uunissa. Tämän yhden pellin ruuan kruunaa ihana uunifeta!

Suosittu uunifeta toimii myös uusien perunoiden ja kesäkasvisten kanssa. Nappaa helppo ohje talteen!

Vaikka arki alkaakin, älä luovu vielä kesäruuasta. Poimi kaupasta sesongin kasvikset ja paahda ne fetan kanssa uunissa. Lopputuloksena on mainio peltiruoka, jossa on kaikki mitä ateriaan tarvitset. 

Uunifeta-perunapelti sopii hyvin muunneltavaksi. Parsat voi hyvin vaihtaa ajankohtaisempaan broccoliniin eli varsiparsakaaliin. Sitä löytyy kaupoista juuri nyt myös kotimaisena. Varsiparsakaali on sellaisenaan käyttövalmis: jos varren pää on kuivahtanut, voit leikata siitä viipaleen pois. Muuten voit käyttää huuhdeltuna parsan tapaan.

Pellille sopivat yhtä hyvin myös kukkakaalit, paprikat ja pikkutomaatit. Jos uudet perunat ovat isoja, leikkaa ne pieniksi lohkoiksi tai viipaleiksi niin ne kypsyvät samassa ajassa muiden kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uunifeta tekee tästä yhden pellin ruuasta mainion arkiherkun, jota tekee mieli kokata myös viikonloppuna!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Uunifeta-perunapelti

4 annosta

30 minuuttia

 

600–700 g pieniä varhaisperunoita

2 nippua (500 g) vihreää parsaa

1 nippu retiisejä

4 paksua viipaletta maalaisleipää

2 valkosipulinkynttä

3 timjaminoksaa

2 rkl rypsiöljyä

½ tl suolaa

1 pkt (200g) fetajuustoa palana

KASTIKE

1 salottisipuli

½ dl oliiviöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

1 tl sokeria

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese ja puolita perunat. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Pese retiisit ja poista naatit. Revi maalaisleipä suupaloiksi. Ryhmittele perunat, parsat, retiisit ja leipäpalat pellille.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit pieneen kulhoon. Sekoita timjamin lehdet, öljy ja suola valkosipulin kanssa. Mausta kasvikset ja leipäpalat valkosipuli-timjamiöljyllä. Lisää feta pellille kokonaisena. Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Lusikoi kastike kuumille kasviksille, mutta jätä leipä ja feta ilman kastiketta. Nauti heti dippaamalla leipää ja kasviksia pehmeässä fetassa.

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla