Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Uudenlaiseen uuni­puuroon lisätään ­munaa ja leivin­jauhetta.

1. Sekoita kulhossa ruishiutaleet, mantelirouhe, suola, leivinjauhe ja kaneli. Lisää maito, muna, sulatettu voi ja halutessasi sokeri.

2. Pilko omena ja pane se puolukoiden kanssa voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle hiutaleseos.

3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada väriä ja puuro on kiinteää. Tarjoa lämpimänä maidon kanssa tai jälkiruokana jäätelön kera.

Jos haluat annokseen lisää makeutta, lisää siihen muutama noro vaaleaa siirappia.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

2
dl
ruishiutaleita
mantelirouhetta
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
kanelia
3
dl
maitoa
1
kpl
kananmuna
1
rkl
sulatettua voita
(2 rkl sokeria)
1
kpl
omena
1
dl
puolukoita (pakaste)
vaaleaa siirappia tarjoiluun