Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Lihapullat maistuvat juhlissakin, kun ujutat peruspulliin muhkeasti makuja.

1. Hienonna kesäsipuli varsineen. Paista sitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja herättele niitä noin minuutti koko ajan sekoitellen. Ota pannu pois hellalta. Laita sipuli-mausteseos kulhoon.

2. Lisää kulhoon jauheliha, muna, suola, yrttisilppu ja sitruunankuori. Sekoita.

3. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pullia. Paista lihapullat­ joko pannussa öljyssä­ tai 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti

Annoksia:
18
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

1
kpl
kesäpunasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
juustokuminaa (jeera)
2
tl
kanelia
2
tl
jauhettua paprikaa
mustapippuria ­myllystä
500
g
(pihvikarjan) jauhelihaa
1
kpl
iso muna
2
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua lehti­persiljaa tai oreganoa
2
rkl
raastettua sitruunankuorta
paistamiseen oliiviöljyä