Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Soppa365
Bataattiveneistä saa mahtavan kasvisaterian, jonka voi syödä kuorineen päivineen.
Bataattiveneistä saa mahtavan kasvisaterian, jonka voi syödä kuorineen päivineen.

Bataatit puoliksi ja uuniin paahtumaan. Sekoita sisukseen vuohenjuustoa ja paahda loppuun. Et tarvitse viinilasillisen seuraksi muuta herkkua kuin tämän.

Valitse uunibataatteihin mieluiten keskikokoisia tai pienehköjä bataatteja. Ne kypsyvät uunissa kohtuuajassa ja ovat sopivan kokoisia myös syötäviksi. Puolita bataatit pellille ja nosta uuniin paahtumaan. 

Bataatit makeutuvat paahtuessaan herkullisiksi. Tässä ohjeessa on ideana kovertaa paahtunut sisus kuorestaan kulhoon ja sekoittaa joukkoon vuohenjuustoa, yrttejä, pähkinöitä ja ranskankermaa. Lopuksi bataattiveneet käyvät vielä uunissa gratinoitumassa, ja ovat sitten valmiita pöytään.

Kun bataatit on kunnolla harjattu puhtaiksi, ne voi syödä kuorineen päivineen. Toki halutessaan voi kaapia lusikalla kuoren puhtaaksi uuniperunan tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Neljästä bataatista riittää ruuaksi neljälle nälkäiselle tai kahdeksalle pieneen suolaisen nälkään. Voit muunnella täytteen aineksia hyvin makusi mukaan, sillä esimerkiksi erilaiset juustot sopivat mainiosti tarkoitukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vuohenjuustobataatit

4 annosta

20 min + 1 t 15 min kypsentäminen

4 (à 400 g) bataattia

2 rkl öljyä

½ tl suolaa

Täyte

3 dl bataattien sisustaa

1 pkt (200 g) vuohenjuustoa

1 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja

½ dl saksanpähkinöitä

1 prk (150 g) ranskankermaa

1 muna

½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Päälle

½ dl saksanpähkinöitä rouhittuna

balsamicosiirappia

  1. Harjaa bataatit puhtaiksi. Halkaise ne ja nosta pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Sivele bataatit öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 40–60 minuuttia, kunnes bataattien sisus kypsyy napakan pehmeäksi.
  2. Koverra kolot bataattien sisuksiin. Anna jäähtyä hetki.
  3. Puolita vuohenjuustotanko ja leikkaa se viipaleiksi. Rouhi pähkinät ja viipaloi aprikoosit. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  4. Lusikoi täyte bataattien kuoriin. Ripottele päälle saksanpähkinöitä.
  5. Kuorruta bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Resepti: Emilia Kolari, Kodin Kuvalehti

Sisältö jatkuu mainoksen alla