Kodin Kuvalehti
Aamu alkaa ihanasti, kun keittiössä tuoksuvat tuoreet sämpylät. Tällä reseptillä se on mahdollista joka päivä. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Aamu alkaa ihanasti, kun keittiössä tuoksuvat tuoreet sämpylät. Tällä reseptillä se on mahdollista joka päivä. Kuva: Shutterstock

Luksusta arkeen helposti! Saat tuoreita sämpylöitä joka aamu, kun jääkaapista löytyy aina valmis sämpylätaikina.

Tämä sämpylätaikina mullistaa aamiaisrutiinisi! Tee taikina jääkaappiin odottamaan ja paista tuoreita sämpylöitä vaikka joka aamu. Taikina säilyy jääkaapissa ainakin viisi päivää.

Sämpylöiden juju on nopeasti sekoitettu taikina, joka laitetaan jääkaappiin kohoamaan yön yli. Ei vaivaamista, ei sämpylöiden kohottamista. Valmista, löysähköä taikinaa voi nostella lusikalla pellille. Yksi lusikallinen per sämpylä riittää. Rapeat ja herkulliset sämpylät valmistuvat aamutoimien aikana. 

Taikina kannattaa tehdä isoon astiaan. Se turpoaa yllättävän paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti on äitini tuunaama. Testattu ja toimii. Tämä on arjen luksusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jääkaappisämpylätaikina

Noin 18 kappaletta

7 dl vettä

25 g hiivaa

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

2 dl mysliä tai kaurahiutaleita (osan voi korvata myös siemenillä)

3 dl ruisjauhoja

8 dl vehnäjauhoja

3 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

siemeniä, esim. seesaminsiemeniä

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja siirappi.
  2. Lisää erissä ensin muut jauhot, lopuksi vehnäjauhot.
  3. Sekoita (puisella) lastalla tai kauhalla. Lisää lopuksi öljy. Taikinasta tulee melko löysää.
  4. Peitä kulho ja laita taikina nousemaan jääkaappiin yön yli (tai pidempään). Nosta taikinasta lusikalla kasoja uunipellille.
  5. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Vinkki! Älä peitä valmiita sämpylöitä liinalla, jotta kuori jää rapsakaksi.

 

 

Suklaamuru23

Eipä nesteitä mielestäni kannata lämmittää koska jääkaappiin/viileään taikina laitetaan tekeytymään käytti sitten tavallista tai kuivahiivaa. Olen leiponut näitä yön yli kohotettavia sämpylöitä jo muillakin resepteillä ja toimii ihan "kylmillä nesteillä".

Sisältö jatkuu mainoksen alla