Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Painele sulanut murotaikina piirakka- tai irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Asettele taikinan pinnalle leivinpaperi ja kaada paperille kuivat herneet tai riisi. Ne toimivat painona, eikä pohja ala kupruilla paiston aikana.

Paista pohjaa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Nosta vuoka uunista, poista paperi täytteineen ja jäähdytä pohja.Kuori ja paloittele kiivit ja ananas. Pese ja viipaloi päärynät. Sekoita isossa kulhossa hunaja, vesi, vaniljasokeri ja hienonnettu tuore minttu. Lisää kastikkeen joukkoon hedelmät ja mustikat. Kääntele aineksia varovasti niin, että maut menevät hyvin sekaisin. Kaada hedelmäsalaatti jäähtyneelle muropohjalle.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Resepti

1
kpl
valmista murotaikinaa
2
kpl
kiivejä
tuore ananas
2
kpl
päärynää
100
g
pensasmustikoita
2
rkl
hunajaa
1
rkl
vettä
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
minttua