Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valko­sipulinkynnet. Laita kuminansiemenet kuumalle paistinpannulle ja paahda minuutti. Lisää sipulit ja ­öljy. Kuullota välillä sekoitellen.

2. Poista paprikoista kannat ja siemenet ennen kuin kuutioit ne. ­Lisää pannulle paprikat, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Hienonna persilja ja säästä siitä 1 rkl koristeluun. Lisää loput persiljasta pannulle. Anna shakshoukan hautua miedolla lämmöllä hiljaa poreillen noin puoli tuntia. Jos seos tuntuu liian kuivalta, ­lisää hiukan vettä.

3. Tee tomaattiseokseen yhtä monta koloa kuin käytät munia. ­Riko jokaiseen koloon muna. Peitä pannu kannella tai foliolla ja anna hautua vielä noin 20 minuuttia. ­Koristele ruoka persiljalla juuri ­ennen tarjoilua. Tarjoa shaksouka lämmitettyjen pitaleipien ja fetajuuston kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 1 tunti 10 minuuttia

Resepti

1
kpl
sipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
tl
kuminansiemeniä
2
tl
öljyä
1
kpl
punainen paprika
1
kpl
keltainen paprika
500
g
tomaattimurskaa
3
dl
vettä
1
tl
sokeria
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennepippuria
sileälehtistä persiljaa
3–5 munaa

Lisäksi

pitaleipiä
fetajuustoa