Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Vaikka broilerinnahassa on rasvaa, se on enimmäkseen hyvää, tyydyttymätöntä rasvaa.

Pese perunat hyvin ja viipaloi ne. Sekoita viipaleisiin suola ja rosmariini. Kaada perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Sekoita kaikki broilerinkoipien mauste­ainekset keskenään ja hiero seos koipien pintaan. Nosta koivet uunivuokaan perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.

Jos koivet tummuvat pinnasta mielestäsi liikaa ja paistoaikaa on vielä jäljellä, peitä vuoka foliolla ja jatka paistamista. Tarjoile koivet ja perunaviipaleet raikkaan salaatin kera.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tuntia 10 minuuttia

Resepti

4
kpl
broilerin koipireisipaloja
makeaa chilikastiketta
2
kpl
murskattua valkosipulinkynttä
1
rkl
viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta (jos löydät savustettua paprika­jauhetta, käytä sitä)
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa

Perunat

4
kpl
isoa rosamundaperunaa
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua rosmariinia