Kuva Sami Backström
Kuva Sami Backström

Vaikka broilerinnahassa on rasvaa, se on enimmäkseen hyvää, tyydyttymätöntä rasvaa.

Pese perunat hyvin ja viipaloi ne. Sekoita viipaleisiin suola ja rosmariini. Kaada perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Sekoita kaikki broilerinkoipien mauste­ainekset keskenään ja hiero seos koipien pintaan. Nosta koivet uunivuokaan perunoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.

Jos koivet tummuvat pinnasta mielestäsi liikaa ja paistoaikaa on vielä jäljellä, peitä vuoka foliolla ja jatka paistamista. Tarjoile koivet ja perunaviipaleet raikkaan salaatin kera.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tuntia 10 minuuttia

Resepti

4
kpl
broilerin koipireisipaloja
makeaa chilikastiketta
2
kpl
murskattua valkosipulinkynttä
1
rkl
viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta (jos löydät savustettua paprika­jauhetta, käytä sitä)
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa

Perunat

4
kpl
isoa rosamundaperunaa
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.