Kuva Tyomas Kolehmainen
Kuva Tyomas Kolehmainen

Tilli-kanakastike on lempeä herkku.

1. Ota pakastebroileri ajoissa sulamaan. Kuori ja pilko juurisellerin pala, valko­sipulinkynnet ja porkkanat. Pane broileri, kasvikset ja mausteet kattilaan. Laske kattilaan vettä sen verran, että broileri juuri ja juuri peittyy. Kuori pinnalle muodostuva vaahto keittämisen alkuvaiheessa. Keitä broileria liemessä noin 50 minuutin ajan, kunnes se on kypsä.

2. Nosta broileri kattilasta ja erottele lihat luista. Pilko isot palat pieniksi. Siivilöi kaksi desiä lientä toiseen kattilaan. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, kunnes seos kiehuu ja saostuu.

3. Siivilöi joukkoon kanalientä, kunnes kastikkeesta tulee sopivan paksua. Lisää kastikkeeseen sokeri, väkiviinaetikka, pilkotut broilerin lihat ja hienonnettu tilli. Tarjoa tilli-kanakastike keitettyjen perunoiden kanssa.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tunti 30 minuuttia

Resepti

1
kpl
pakastebroileri
pala juuriselleriä
2
kpl
valkosipulia
2
kpl
porkkanaa
6
kpl
maustepippuria
6
kpl
valkopippuria
4
kpl
neilikkaa
1
kpl
laakerinlehti
vettä
2
tl
suolaa

Kastike

4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
väkiviinaetikkaa
ruukku tilliä