Me Naiset
|
Krista Kupariharju
Ihanissa suklaakekseissä on tuhdisti suklaata. Kuva: Piia Arnould
Ihanissa suklaakekseissä on tuhdisti suklaata. Kuva: Piia Arnould

Usko pois: nämä mehevät, gluteenittomat keksit ovat parempia kuin mitkään aiemmin maistamasi! 

Appelsiinisuklaacookiet

noin 30 kpl (4 pellillistä)

Valmistusaika 50 min + taikinan vetäytyminen

500 g gluteenitonta jauhoseosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 tl leivinjauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 tl ruokasoodaa

1 tl ksantaania

1 tl suolaa

225 g voita huoneenlämpöisenä

100 g ruokokidesokeria

300 g sokeria

2 suurta kananmunaa

40 g tummaa tai muscovadosiirappia

1 rkl appelsiininkukkauutetta tai appelsiinivettä

1 appelsiinin kuori

250 g tummaa suklaata

250 g valkosuklaata

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää siirappi ja appelsiininkukkauute. Pese ja raasta appelsiinin kuori joukkoon, raasta myös suklaat sekaan. Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään vuorokaudeksi.

3. Kuumenna uuni 160 asteeseen (kiertoilmalle). Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia palloja. Yhdelle pellille mahtuu noin 7 keksiä. Paina pallot lyttyyn kevyesti kämmenellä ja paista 16–18 minuuttia. Taikinasta tulee 4 pellillistä. Anna keksien jäähtyä ja säilytä ne jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla