Soppa365
Kermainen mozzarella sopii loistavasti hapokkaan parsan seuraan. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kermainen mozzarella sopii loistavasti hapokkaan parsan seuraan. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Parsa ei kaipaa kypsennystä.

Siitä kuinka parsa kypsennetään parhaiten, voidaan olla montaa mieltä. Toiset vannovat uunissa paahtamisen ja toiset keittämisen puolesta. Riita on helpoiten ratkottu, kun parsa jätetään kokonaan kypsentämättä.

Valitse aina napakoita parsoja, joissa on ehjät nuput. Poikkaise parsasta puumainen osa pois. Siivuta parsat ohuen ohuiksi nauhoiksi kuorimaveitsellä. Helpoiten se onnistuu, kun parsa makaa leikkuulaudalla. Kädessä pitäen se katkeaa helposti.

Parsanauhat voi kootaa salaattiin sellaisenaan. Jos haluat nauhoista erityisrapeita, upota ne jääveteen hetkeksi. Kuivaa ja tarjoile. Myös marinointi sopii parsanauhoille. Pyöräytä ne sitruunamehuun, öljyyn ja suolaan.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nopea salaatti syntyy kätevästi: mausta sitruunalla, suolalla, balsamico-siirapilla ja mantelilastuilla. Ruokaisempaan versioon kootaan kvinoaa, mozzarellaa ja pähkinöitä.

Parsa-kvinoasalaatti

4 annosta

valmistusaika 25 min

1 dl kvinoaa

1 dl hasselpähkinöitä

300 g vihreää parsaa

1½ l salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)

2 palloa bufalamozzarellaa

Sinappikastike

1 dl öljyä

2 rkl sitruunan mehua

1 rkl kokojyväsinappia

1/2 tl suolaa

1/2 tl juustokuminaa

1/4 tl mustapippuria myllystä

1/4 tl sokeria

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla