Soppa365
Tuoreita yrttejä, chiliä ja ropsaus etikkaa. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tuoreita yrttejä, chiliä ja ropsaus etikkaa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.

Ceviche, eli sitruunan tai limen hapolla kypsytetty kala, nousi suosikiksi muutama vuosi sitten. Sen sukulaisruoka kinilaw on kotoisin Flippiineiltä.

Flippiiniläisversiossa maistuvat etikka ja kookos. Alkuperäisen ohjeen mukaan se tehdäänkin nimenomaan kookosetikasta. Helsingissä kinilawta tarjoaa ainakin Vallilan pikkuinen Platito.

Ohjeessa käytetään ahventa. Jos olet innokas onkija, pakasta kala ennen ruoan valmistusta. Ahvenen lisäksi voit kokeilla ruokaan siikaa tai lohta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 annosta

valmistusaika 15 min + marinointi 45 min

300 g pakastettuja ahvenfileitä

180 g katkarapuja

2 limettiä

2 valkosipulinkynttä

3 cm tuoretta inkivääriä

1/2 dl kookosvettä

1/2 dl riisiviinietikkaa

1 tl tummaa sokeria

Lisäksi

1 punasipuli

1 punainen chili

1 ruukku korianteria

1 limetti

  1. Sulata kalat ja ravut.
  2. Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
  3. Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
  4. Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Resepti: Tara Junker, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla