Viimeistele kulhot ripottelemalla munien päälle chilihiutaleita. Kuva: Panu Pälviä
Viimeistele kulhot ripottelemalla munien päälle chilihiutaleita. Kuva: Panu Pälviä

Jauheliha kokataan nyt aasialaisittain. 

Thaimaalainen jauhelihakulho

4 annosta

Valmistusaika 30 min

3 valkosipulinkynttä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 sipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 tuoretta chiliä

1 suippopaprika

1 ruukku thai-basilikaa

2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa

2 rkl hunajaa

2 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 limeä

4 munaa

½ tl suolaa

tarjoiluun

riisiä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita chilit ja paprika. Poista siemenet ja kannat. Hienonna chili. Viipaloi paprika. Irrota basilikasta lehdet. Säästä muutama kaunis oksa koristeluun.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita, chiliä ja paprikaa 5 minuuttia keskilämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Anna sen ruskistua. Lisää hunaja, soija, kalakastike ja purista limestä mehu. Anna porista miedolla lämmöllä sillä välin kun paistat munat. Ripottele munien pintaan suola.
  3. Viimeistele kastike sekoittamalla joukkoon basilikanlehdet.
  4. Kokoa kulhoihin riisiä, jauhelihakastiketta ja paistettu muna. Koristele basilikan oksalla.
Poks!

Kukahan tässä ei nyt oikein tajua. Mifu on maustettua. Luepas tuoteseloste joskus. Eli ihan niin kuin lihakin myös Mifu pitää maustaa, jotta se olisi syömäkelpoista ;) Tosin itse en siihen koske tikullakaan, koska maitotuotteet eivät minun suolistolle sovi. Jääpähän nekin maidot vasikoille.

Vierailija

Ettekö nyt vieläkään tajua, että liha itsessään ei maistu miltään ? Sitä pitää maustaa, jotta olisi syömäkelpoista. Siksi sen voi korvata aivan hyvin Mifulla tai vastaavilla.
Lisäksi tulee vielä hyvä joulumieli, koska kenenkään ei ole tarvinnut kuolla ruokasi tähden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla