Tekeekö mieli yksinkertaista, helppoa ja kohtuuhintaista herkkuruokaa? Kokeile uunifetapastaa!

Jos jostain ruuasta on viime aikoina kohkattu ympäri somen ja halki kahvipöytäkeskustelujen, niin uunifetapastasta.

Liemessä-ruokablogia kirjoittavan Jenni Häyrisen kehittelemää reseptiä on hehkutettu niin perinteisissä medioissa kuin monissa blogeissakin.

Instagramissa avainsanaa #uunifetapasta on käytetty jo liki tuhat kertaa. Se on paljon, sillä Jenni julkaisi reseptin vasta pari viikkoa sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tältä hittisapuska näyttää:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenni Häyrinen | Food artist (@liemessa) on

Kaikessa yksinkertaisuudessaan uunifetapasta on pasta, jossa on uunin kautta käytettyä fetaa kirsikkatomaattien ja muiden höysteiden kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta jotain muutakin maagista sapuskassa selvästi on. Uunifetapasta on noussut jo niin isoksi ilmiöksi, että se on ehtinyt saada tittelin vuonna 2012 hitiksi nousseen avokadopastan syrjäyttäjänä. Harva ruoka on vuosien varrella moista kunniaa saanut.

Viime viikon lopulla Jenni kertoi Meillä kotona -sivuston haastattelussa, että itse avokadopastan kehittelijä on ylistänyt uunifetapastan upeutta.

– Avokadopastan äiti Hanna Gullichsen ehti jo tosin julistaa uunifetapastan vieneen pallin avokadopastalta, Jenni totesi.

Bloggaajan omasta mielestä uunifetapasta voidaan kuitenkin nimetä avokadopastan kaltaiseksi superhitiksi vasta siinä vaiheessa, kun feta loppuu kaupoista. Vuonna 2012 joistain kaupoista loppui avokadopastan ydinraaka-aineet: pecorino-juusto ja avokadot.

Pakkohan uunifetaa oli itsekin testata!

Heti ensi maistelulla totesin, ettei uunifetapastan ylistys ole tosiaankaan turhaa. Myös minä rakastuin siihen ikihyviksi.

Tässä oleellisimmat syyt:

1. Se tehdään ihastuttavan yksinkertaisista aineksista.

Sapuskan tärkeimmät osaset ovat feta, kirsikkatomaatit ja spagetti. Lisäksi touhuun tarvitaan ainoastaan oliiviöljyä, chiliä, basilikaa ja pippuria sekä suolaa.

Ainekset löytyvät siis ihan jokaisesta, pienemmästäkin marketista, eikä ruuan hintakaan päätä huimaa. Erityisesti tästä syystä uunifetapasta päihittää omissa kirjoissani avokadopastan mennen tullen.

2. Se valmistuu käytännössä itsestään.

Sen kun viskaat fetan, tomaatit ja chilin öljypedillä uuniin, annat muhia ja voilà! Maukas pastakastike on valmis.

3. Se luonnistuu tumpelonpuoleiseltakin kokilta.

Minä en ole tosiaan mestarikotikokki. Uunifetapastan loihdin kuitenkin kuin vettä vain. Tältä minun fetani näytti uunista ulos tullessaan:

Kiistatta tekeleeni ei näytä yhtä ihanalta kuin Jennin loihtima upeus, mutta maukasta se silti oli!

4. Se maistuu tajuttoman hyvältä.

Suolainen fetajuusto ja makeat kirsikkatomaatit muodostavat ihastuttavan liiton. Myös uunivuoan pohjalle noruva öljyinen kastike hellii makunystyröitä.

5. Sillä on varsin symppis tarina.

Jenni kertoo blogissaan, että on juuri eronnut.

”Olen tottunut kokkaamaan rakkaudella rakkaimmilleni. Pelkästään itselleen kokkaaminen on tuntunut raskaalta ja aloittaminen vaikealta”, hän kirjoittaa.

Ja siinä mielentilassa hän kuitenkin kehitteli uunifetapastan!

Miten uunifetapasta tehdään vaihevaiheelta? Käy lukemassa tarkka resepti Liemessä-blogista.

Kyllästynyt

Miksi taas tässäkin jutussa väitetään Hannan olevan avocadopastan kehittäjä? Ruuan teki silloinen kokki-aviomies, Hanna vain bloggasi siitä ja sai aiheetonta mainetta. Koko H:n julkkisura perustuu ex-miehen meriitteihin. Ilmankos ei Hanna raaski luopua ex-miehen sukunimestä, vaikka on mennyt uudelleen naimisiin.

Vierailija

"– Avokadopastan äiti Hanna Gullichsen" avokadopastan resepti on entisen miehensä resepti, ei Hannan eikä Hanna ole niin kertaakaan väittänytkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla