Soppa365
Helppo juttu. Täytteen vaniljarahka hyytyy ilman kananmunia. Kuva: Mikko Hannula
Helppo juttu. Täytteen vaniljarahka hyytyy ilman kananmunia. Kuva: Mikko Hannula

Raikas rahkapiirakka on paitsi helppo leipoa, myös astetta terveellisempi. Pohjassa löytyy reilusti kauraleseitä. 

Helppo rahkapiirakka maistuu sopivasti makealta aprikoosilta, mutta taittuu happamalla puolukalla. Helppoon täytteseen voi kätevästi vaihdella omia suosikkimarjoja tai hedelmiä.

Pohja maistuu ihanasti vanhan ajan nekulle, koska se leivotaan aromikkaalla fariinisokerilla. Mukaan pyöräytetään reilusti leseitä, jotka antavat ihanaa rouheisuutta piirakalle.

Aprikoosi-puolukkapiirakka

8-10 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 15 min + 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

150 g voita tai margariinia

1 dl fariinisokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa

1 prk (410/240 g) aprikooseja

1 dl pakastepuolukoita

2 rkl sokeria

½ dl mantelilastuja

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaan.
  3. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Notkista rahka ja levitä piirakkataikinan päälle. Asettele aprikoosipuolikkaat rahkan päälle. Ripottele jäiset puolukat, sokeri ja mantelilastut pinnalle.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Resepti: Christina Aaltio, Kodin Kuvalehti

Sisältö jatkuu mainoksen alla