Murusta krokanttia vaahdon päälle ja nauti pehmeän ja rapsahtavan yhdistelmästä.
Murusta krokanttia vaahdon päälle ja nauti pehmeän ja rapsahtavan yhdistelmästä.

Avokado korvaa kerman suklaajälkkärissä. Päälle ripotellaan chilillä maustettua krokanttia.

Avokado-suklaamousse

4 annosta

valmistusaika 10 min

2 avokadoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 banaania

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta

2 rkl hunajaa

Tarjoiluun

2 passionhedelmää

1. Puolita avokadot ja poista siemen. Kaavi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Kuori banaanit ja taita ne kahtia. Lisää vielä kaakaojauhe ja hunaja.

2. Soseuta mousseksi. Tarkista makeus ja lisää hunajaa makusi mukaan.

Chili-mantelikrokantti

valmistusaika 15 min

1 dl mantelilastuja

3 rkl vaaleaa siirappia

1 tl chiliä

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Levitä mantelilastut leivinpaperille pellille. Lorota siirappi niiden päälle. Helpointa on kaataa siirappi suoraan purkista ohuena nauhana. Yritä kaataa sitä joka puolelle peltiä. Ripottele päälle chili.

2. Paista krokanttia 7–10 minuuttia niin, että mantelit saavat ruskeaa väriä mutteivät pala.

3. Anna jäähtyä ja murra paloiksi. Murusta krokanttia suklaamoussen päälle ja nauti.

Vierailija

Tuli todella hyvää ilman krokanttiakin, sain yhden kupillisen kun käytin vähemmän aineksia (pienen avokadon ja yhden banaanin, puolet kaakaosta ja hunajasta). Mielestäni rakenne muistuttaa enemmän löysähköä vanukasta kuin moussea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla